Syrische kinderen tijdens een sessie

Op 17 mei 2017 organiseren het Liberaal Archief en Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis een avond rond de opvang van Syrische kinderen met oorlogstrauma’s. De zussen Shadan en Nagham Alhamwy stellen hun project 'Life Skills' voor.

Het Liberaal Archief en Amsab-ISG maakten samen de tentoonstelling ‘Het Kind van de Rekening’ over de zorg voor kinderen vanaf midden negentiende eeuw tot vandaag. Het lot van kinderen in allerlei vormen van conflicten is daarbij één van de rode draden.
De burgeroorlog in Syrië gaat zijn zevende jaar in en heeft geleid tot oeverloze ellende. Ook kinderen zijn massaal slachtoffer van het conflict. Shadan en Nagham Alhamwy startten in Syrië een project om kinderen met oorlogstrauma’s te helpen. Toen ze in 2015 Syrië ontvluchtten, kwamen ze naar België waar ze hun werk voortzetten.
Op 17 mei lichten Shadan en Nagham Alhamwy hun initiatief toe. Daarna is er gelegenheid voor een gesprek. De Syrische violist en componist Shalan Alhamwy en de Belgische accordeonist Jonas Malfliet sluiten de avond af.

Praktisch: de avond gaat door op 17 mei om 20 uur in het Liberaal Archief.
De lezing is in het Engels.
De toegang is gratis, maar graag een aanmelding op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.