Op 8 en 9 september vindt in Gent een internationale conferentie plaats over de digitale toekomst van archieven, museums en sociaalhistorisch onderzoek.

Amsab-ISG, in samenwerking met de Universiteit Gent, is dit najaar gastheer van een grote internationale conferentie begin september in Gent. Onder de titel 'Digital Dreams: Information Technology, Social History Research and the Future of Archives, Museums and Libraries' zullen presentaties aangeboden worden over het gebruik van computers en informatietechnologie en over hoe dit de toekomstige werking van archieven en museums en van het wetenschappelijk onderzoek in deze instellingen zal veranderen.

Droom of nachtmerrie? U vindt de volledige call for papers hier. Voorstellen kunnen gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dit nog tot eind juni.

De conferentie vindt plaats in De Krook, de nieuwe hoogtechnologische stadsbibliotheek van Gent, en wordt georganiseerd door IALHI-International Association of Labour History Institutions en Worklab-International Association of Labour Museums, met de steun van ITH-International Conference of Labour and Social History en ELHN-European Labour History Network.