Vorig jaar sloten de Unie van Turkse Verenigingen (UTV) en Amsab-ISG een samenwerkingsakkoord. Op  23 januari 2017 hield UTV zijn jaarlijkse nieuwjaarsreceptie en werd zijn nieuw hoofdkantoor in de Antwerpse Brederodestraat feestelijk geopend.

UTV is een van de koepels van migrantenorganisaties. Die telt 126 lidverenigingen, vooral in de provincies Antwerpen en Limburg en in Brussel. Vorig jaar sloten UTV en Amsab-ISG een samenwerkingsakkoord. Dat bleek al snel meer dan een goed voornemen: in het kader van de verhuizing van het Antwerpse kantoor werd de overdracht van het archief grondig voorbereid. Enkele tientallen verhuisdozen met ‘klassiek’ archief en digitaal materiaal zijn ondertussen overgebracht naar de depots. Het gaat om een primeur: nooit eerder kreeg Amsab-ISG een dergelijk omvangrijke overdracht van een belangrijke speler van het migrantenmiddenveld.
Op de receptie annex opening was veel en ook schoon volk afgekomen, o.a. Vlaams minister van cultuur Sven Gatz. Die prees in zijn toespraak de rol van koepelorganisaties als UTV, en vooral de inzet van de vrijwilligers. Hij stelde ook een niet nader omschreven verhoging van de financiële middelen in het vooruitzicht.

Lees meer over UTV