Op woensdag 23 november 2016 verzorgt Amsab-ISG, evenals vijf andere instellingen, een workshop in het kader van het project ‘HERBRONNEN’ in het STAM.

Volgend jaar viert de universiteit van Gent haar 200e verjaardag. In de aanloop naar een jaar vol activiteiten organiseren het Instituut voor Publieksgeschiedenis, het STAM en de Vlaamse Geschiedkundige Kring zes workshops onder de titel ‘(HER)BRONNEN.
In elk van die workshops gaan studenten aan de slag rond één thema dat de geschiedenis van de universiteit verbindt met die van de stad. Ze gebruiken daarbij allerlei bronnen en maken een presentatie die later aan iedereen getoond wordt.

Amsab-ISG verzorgt een workshop rond het Pandinistisch Verblijvingsfront (PVF). Die groep was eind jaren 1970, begin jaren 1980 actief rond het behoud van de woonfunctie in het Pand, een deel van de wijk Patershol. Met archiefmateriaal uit de collectie van Amsab-ISG en met de aanwezigheid van getuigen verzamelen de studenten materiaal om een reconstructie maken van een bewogen periode.

Een voorsmaakje vindt u op:

Meer informatie over HERBRONNEN

t' sPAND te GENT! from Amsab-ISG on Vimeo.