De conferentie van de International Association of Labour History Institutions (IALHI) vindt dit jaar plaats in Helsinki, Finland, van 6 tot 11 september. Het conferentiethema is Heritage of Social Movements in a Global Perspective: Collecting and Preservation of Sources. Voorstellen voor presentaties kunnen ingediend worden tot 17 juni.

De 47e Annual IALHI Conference buigt zich over een klassiek maar brandend actueel probleem: het opsporen en duurzaam opslaan van historische documenten. Dit thema wordt bekeken vanuit twee invalshoeken die elkaar gedeeltelijk overlappen: de verschillende contexten van documentbeveiliging in Noord en Zuid, en de verschillen in verzameling en bewaring van papieren en digitale documenten. Maar ook andere aspecten van het duurzaam bewaren van documenten en informatie komen aan bod: immaterieel erfgoed, mondelinge geschiedenis, ethisch hergebruik van historische getuigenissen, liederen en tradities als erfgoed, enz.

47th Annual Conference of the International Association of Labour History Institutions (IALHI)
Heritage of Social Movements in a Global Perspective: Collecting and Preservation of Sources
Datum: 7-10 september 2016
Plaats: Helsinki, Finland
Stuur voorstellen voor presentaties naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Call for Papers deadline 17 juni 2016