Erfgoeddag op 24 april 2016: Verborgen rituelen in de bibliotheek van de Letteren en Wijsbegeerte, UGent

Een reis door de wereld met acht ambassadeurs met verschillende etnisch-culturele achtergronden: Ababacar, Ann, Betül, Hassan, Kiem, Marie-Claire, Mulumé en Vikram vertellen over rituelen en gebruiken die hen fascineren en hen verbinden met hun roots. Ze kozen enkele merkwaardige stukken uit verschillende Gentse etnografische collecties.


Een uniek samenwerkingsverband van maar liefst twaalf verenigingen, erfgoedinstellingen, vakgroepen: Aksanté, Amsab-ISG vzw, CRKC, Erfgoedhuis | Zusters van liefde J.M., Etnocoll, LECA, Manoeuvre vzw, Stad Gent-Dienst Ontmoeten en Verbinden, UGent Afrikaplatform,  UGent Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte,  UGent Vakgroep Afrikaanse Talen en Culturen en UGent Vakgroep Oosterse Talen en Culturen.
.
Een expo met merkwaardige collectiestukken en een filmmontage over de ambassadeurs. Twee ambassadeurs zijn op erfgoeddag ook live aanwezig om hun verhaal te vertellen.

 

Bibliotheek Letteren en Wijsbegeerte UGent,  Rozier 44, 9000 Gent
10.00u-18.00u
Nadien nog te bezichtigen tot en met 20 mei tijdens weekdagen van 10.00u tot 17.00u

Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.