In het kader van het project 'Aan de slag over het kanaal. Belgische vluchtelingen in Engeland tijdens Wereldoorlog I' schreef projectverantwoordelijke Martine Vermandere recent twee artikels die u hier kan lezen.

Voor de zomereditie van faro | Tijdschrift over cultureel erfgoed,  bracht FARO Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed in samenwerking met Vluchtelingenwerk Vlaanderen, een heel interessant themanummer uit rond de geschiedenis van vluchten naar en uit België. Hiervoor schreef Martine Vermandere het artikel Van geliefde kitten tot ongewenste kat. Zoals de titel laat vermoeden, ligt de invalshoek op de beeldvorming van Belgische vluchtelingen in Engeland. In hetzelfde nummer schreef Amsab-medewerker Piet Creve ook een korte bijdrage over de niños, de Spaanse kinderen die hier in België werden opgevangen tijdens de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939)
In Flanders Fields Museum bracht onlangs zijn mooi geïllustreerd en lijvig ‘Jaarboek 2016’ uit en wijdde een artikel aan de intense samenwerking van hun instelling met Amsab-ISG rond ons project Aan de slag over het Kanaal.

Voor alle info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://www.belgianrefugees14-18.be